February 13, 2009

Saya, Hermione Granger Dan Mereka Yang Cemburu

oh.
hari ini sabtu, 14 februari 2009. hari ini kalau ikut kalendar yunani, hari valentine. kononnya hari untuk berkasih sayang,bercintan cintun,berjiwang karat gaya merapu meraban tahap orang nak mampus. err. bila hari ini sajakah boleh berkasih sayang? lalu hari-hari yang lain,anda dan si dia "tercinta" bersepak terajang, bertepuk tampar ala-ala menampar pipi rakan, kononnya ada nyamuk disitu, berlawan-lawan macam ayam sabung. err. hari valentine nih kan untuk kristian. yang anda semua beragama Islam duk pi sambut festival tuh buat pa? ha,kan da loghat penang kuaq da. XD

dah ar,saya dah malas nak nasihatkan orang. karang di cop penyibuk, perosak suasana romantik yang sedang anda semua nikmati. anda ada otak dan akal fikiran yang Tuhan dah beri, jadi gunakan sebaiknya.

hari ini sabtu, 14 februari 2009. hari ini kalau ikut kalendar budak-budak foundation Uniten, hari ini kertas peperiksaan terakhir untuk trimester 2. kertas makmal kimia. memang terbaik. soalan objektif. bak kata zulbrodon, 20 soalan objektif. oh,seronoknya. tapi kalau mereka yang berada di pentadbiran buat hal, dan merapu tak tentu pasal siap tukar format kertas tersebut, memang lagi ter"baik-baik"lah jawabnya. ah,persetankan apapun bentuk soalannya. yang pasti, malam ini juga aku pulang. mahu rehat di rumah,menghadap adik-adik aku yang turut gila main game Quake 1 dan 2 yang aku ambil dari siapa entah, dan menjeleskan mereka dengan screenshots yang aku ambil dari Quake 4, baring terlentang di halaman rumah tanpa ada siapa-siapa yang nak menjerit-jerit di telinga aku macam orang berak kapur sirih, pergi ke cybercafe aku yang tercinta di Puchong Prima dan download lagu dan video-video "merapu" sebanyak yang mungkin di sana. err.

selamat bercuti, kawan-kawan.
jangan sampai habis cuti nanti, ada yang tinggal separuh saja badannya sudah la.

yang terakhir tetapi tidak juga kurang pentingnya, anda rasa saya patut bawa balik pc saya ini atau tidak? cuti 2 minggu, dan tiada internet di rumah. tinggal di sini, takut di "sapu" dek "cleaner" bertauliah. err. bawa balik sajalah.

mood sekarang : cuti ho ho teh tarik ~

6 comments:

fakhruddin said...

ape kena mengena hermoine granger dengan post ni?
dia aku punya!! haha x]

ha betul3x
sebab tu aku tak sambut valentine's day
sebab kitorang orang islam jugak huhu

bawak balik je pc tu
kalau kena sapu, habisssss

fafaz said...

ala..!
beznyer hang cuti..
take care..
jgn terlalu syok sgt bercuti..
okayh?
pc tuh rsenyer lbih baek hang bawak balik..
lebih afdal..
huhuhu..
:)

heqing said...

hahaha....
good luck in the last paper....
so good...
you go back today...
i go back tomorrow morning...
my parents come to fetch me...
dah tk sabar2 nk balik....
hihi...
^^

arm said...

he2.
kudin.
eh,mesti r.
ko r si jeles tersebut.
ha2.
hermione aku punya!
aku sorang je yang die peluk.
ko g r peluk iefa.
ha2.
thnx gak sebab bg opinion psl pc aku tuh.
XD

faz.
maceyh sbb bg idea.
mungkin gak.
but berat r nak bawak.
ishk2.
oh,ok.
t kang kat umah,aku free,aku msj ko.
buleyh kn?
=]

heqing.
yeah,nnt kat umah u jgn pulak asek tido je.
ha2.
go find some more carrot n eat.
ha2.
XD

kiddin' only.

---

heqing said...

hahahaha...
i go bac sure sleep...
if no sleep...
then it's not me....
my storybooks....
my piano....
WAIT FOR ME!!!!
IM COMING TO YOU!!!!
^^

arm said...

ha2.
my adik-adik.
my cc.
my mom.
my dad.
my room.
my kedai mamak.
wait for me!

ha2.
XD

---