November 19, 2008

Fenomena Sosial Pelajar Kelas Aku

Hohoho. . .horlicks. . huhu,tibe2 daku mengidam air horlicks. .ishk2,mne nak cari nih. .di upten,malas pula. . maw buat,apa pun takde. . lolx. . Bak kata heqinq,rakanku,"this week was very exhausting. . [am i spell it rite?]"

quiz-quiz di sana sini. student-student kembali memeras otak demi sebutir idea hanya untuk menyiapkan laporan makmal [lab report] yang diberi. Uniten kembali meriah dengan para pelajar mengusung buku teks calculus dan physics ke sana ke mari. . owh,suasana yang sungguh. .err. . .

entah kenapa,masa kelas fizik tutorial,aku terperasan sesuatu yang memberi persoalan demi persoalan,timbul entah dari mana punca,tak pula aku tahu. .mungkin dari perasaan ku sebelum ini,atau pengalaman ku sendiri memberi ku seribu tanda tanya mahupun seru kepada fenomena sosial manusia ciptaan Tuhan di depan mataku sendiri. . Ceriteranya bermula bila aku terpandang seorang rakan kelasku. .[err. .] yang bernama. . Ganesh[agaknya. . ]tak pun Danesh. . [betul ke?]atau. . .ah,suka hati kalian mahu menggelar dirinya siapa. . Dia duduk di barisan sebelah kanan mejaku,berseorangan tanpa sebarang teman berbual mahupun belajar. .[ataupun meniru. .]Ku lihat dirinya. . Sekaligus dalam hatiku timbul satu persoalan. ."kenapa mamat nih cam selenge jerk. . .".."dan kenapa tak pernah seorang pun cuba mendekatinye. . ". . .

Sedang aku mengelamun,meniti bibit-bibit hilai tawa Prasad dan rakan-rakannya di belakang,tiba sesuatu terasa seperti melayang ke belakang kepalaku.. owh,apa tu. .
cebisan pemadam rupanya. . si pelontar buat muka bangang bila aku memandangnya dengan pandangan tajam menusuk. . . ku biarkan dia,bersama-bersama dengan dunia pemadam dan lontarannya. . Hatta,rupa-rupanya baru ku sedar,lontaran itu bukn ditujukn kepadaku,sebaliknya rakan kelasku Ganesh[tak tau betul ke tak nama die]. . . Lontaran demi lontaran ditujukan,serangan demi serangan terus menerus kepada badan dan kepalanya. . Namun si badang[badan dia besar] tetap mendiamkan diri tanpa memberi sebarang respons mahupun muka menyirap,namun sebaliknya kembali kepada muka selengenyer. . .hatiku kembali bertanya. .

"Budak nih xreti nak begi respon ke?Ke deria sentuh kat kulit die da malfunction?Pandang sape yang baling pon x. . "
kesian-kesian. .

kenapa ade lagi manusia yang dilayan macam mainan dan bertindak seperti tak pernah dilayan?[lolx. . ]pesal la dikau,ganesh. .
da la duduk sorang-sorang. . senyap n pasif jerk. . dan satu benda pelik kat dier nih. . aku tak pernah dengar die cakap bahasa malaysia. . slang english macam foreigner. . sampai aku dan hanip[klasmate aku. .] nyaris membuat kesimpulan bahawa mamat nih asalnya dari mongolia. . .[aduss. . ]kenapa la kau macam nih,ganesh. . aku nak tegur kau,speaking pun berterabur. . . nak fwen rapat dengan kau,diri kau pun menjadi misteri pada diri aku sendiri. . sorry mate. . .

owh,jangan salah anggap bila aku tulis benda nih. . .
ini hanya sekadar buah fikiran aku,persoalan yang timbul dalam kepala aku. . tiada niat langsung untuk menghina,mengutuk,memperli,mengumpat atau mengaibkan siapa-siapa,terutama sekali kepada subjek utama aku,mr. Ganesh[btl ke nama die nih?]. . aku kesian. .
die duduk sorang-sorang dalam klas,takde sape amek tawu tentang kehadirannya. . [ade,but anggap die macam benda untuk diketawakan jerk. . ]seperti yang pernah anip kata,serta dipersetujui oleh aku sendiri,mamat nih boleh buat membe untuk blaja,tapi untuk bersosial mungkin ambil masa. .[atau orang kita kata"lain kali jela"]. . . hurm,terserah pada si mamat tuh sendiri ar nak kawal hidup dia macam mana,ye tak?

so,rini gak hotshot[my fwen also. . ] memberi komen yang selama nih aku tak pernah sangka aku akan terima balik. . setelah sekian lama. . .sejak dari sekolah lagi. . .dan dia telah menjadi orang pertama yang memberi aku ayat keramat tersebut. . . . . . . . .iaitu. . . . . .

"Am,ko da KURUS sikit ar sekarang."

nyte. . .key off. .

7 comments:

mira. said...

siyes kau dh kurus?
dl pn kau kurus duh. hee.
btw, aku dh link kau laaa X)

heqing said...

y prasad them so jahat 1???
kesian la ur classmate tu....
hmmm....

U dah kurus???
hahahaha....
tak perasan pun.....
^^

-xarmx- said...

lolx. .. heqing. . .
it's not prasad d 1 who throw tht rubber. . .
1 of his fren actually. . .

i dun rmmber his name. .[if i noe i would't put it any way. . ]

haha,me myself feel i'm kurus now. .
huhu
2 mira,lolx,aku da krus r. .
dl brisi. .

---

fakhruddin said...

sejak bila ko guna ayat2 skema nih?
haha nak tgelak baca...
tp kreatif gak huhu

ko jd la BF (best fren, not boyfren)
dak tuh...
sian die sorang2
die nerd ke?

ha'ah ko dah kurus la
arituh kat fudcourt aku nak ckp
gak nde yg sama, tp lupe
diet ke bro?

-xarmx- said...

lolx. . .
aku bukan diet. .
xde duit punye psl. .
ishk2. .

klau x,maw ngn mkcik kntin tuh aku bli. .
kah3!(^^, )
meyn2 jerk. .

aku nk sve duit. .
nk buat cner. .

huu

neway,thnx 4 dat commnt. .
ayt skema ek?
nge2~

---

fafaz said...

gud writing..
cian r sme..
er..
spe nme dak tuh?
lpe r..
ah!xksh r..
sian sme die..
g r kwn ngn die..
pe r..
nway,
dak tknik kl?
y mne stu ek?
emm..

-xarmx- said...

huhu. .
mmg nk kwn. . .
but cam leyn jerk rsenyer. .

ambik mse kowt nk adapt ngn sosial life die. .
nge2~

thnx 4 da cmmnt. .(^^, )
tersangat2 appreciate that. .

owh,izham. .
klas 5e3. .
a.k.a. d mole. .

huhu

---