September 16, 2009

Yang Datang Dan Yang Pergi

Semalam merupakan hari terakhir aku berbuka puasa dengan rakan-rakan untuk Ramadhan tahun ni... Mula-mula dalam kepala, ingat nak berbuka puasa kat masjid untuk kali terakhir, alih-alih berbuka dengan mereka... Yang ada semalam, Zulbrodon, Kudin, Imran, Daus Hatta, Kader, Ijat, Peah, Hana, Ira, dengan Ija... Lokasi kami, Village View Restoran... Tempat ni memang dah ada dalam list tempat-tempat-makan-yang-agak-mahal, tapi tak apalah... Bukan selalu, kan?
Nak masuk, kena laa book table dulu... Dan meja sudah pun d'book, tinggal makanan je... Waktu berbuka kami dimulakan dengan kurma dan kuih yang memang dah tersedia di atas meja, sebab makanan-makanan yang berat tak sampai lagi... Panggil waiter macam panggil kucing... lol...
:)

Time makan memang best.... Pass sana, pass sini, tomyam dibedal, sotong goreng kehabisan, telur bungkus lesap ( xcukup la tu ), kangkung tak terusik...( haha, sape yang order? XD )
Bajet seorang RM10, tapi tengok makannya macam RM5 punya bajet.. Takpe, janji dapat berbuka dengan mereka, itu lagi penting... :) Bukan selalu dapat makan ramai-ramai macam tu...
^_^

Dah sudah makan, perut dah terisi, tiba-tiba rancangan baru terkeluar... Mari tengok wayang.. Err, cerita apa yang ada time-time sekarang ni? Ah, belasah jela.... Hehe...

Then aku, ijat, ngn daus tunggu la kader kat PKNS Bangi ( beliau balik rumah, mandi katanya )..
Time tunggu, macam-macam gelagat orang aku dapat observe kat PKNS ni.. Dah memang lumrah kan, bila shopping family, yang bapak mesti bawak anak yang kecik-kecik pegi kat tempat "duduk" kat port-port mana yang terbaik, ( dalam konteks aku semalam, kat pentas... XD ) then lepak la kat situ, dengan anak-anak diberi arahan " Korang main diam-diam kat sini ye, jangan pegi tempat lain pulak", sementara si ibu pulak sibuk cari tudung, cari baju kurung, cari baju melayu, cari songkok, cari itu, cari ini... ( Nanti aku pun akan jadi camtu ke? )

Bila ngan daus, " bro, awek-awek kat sini semua untuk display je ye.. ko xnampak atas kepala diorang, even yang dengan pakwe, ada tulis "For Display Only - Do Not Touch".. memang kita takkan dapat awek lawa-lawa camni... haha... tengok jela.. cuci mata.. lol..." ( bagus sangat la tu, lepas berbuka cuci mata...) -_-" Dan situasi ni berulang lagi masa kitorang kat Alamanda... Main phrase : pergh, cun gila awek tu... dan aku akan jawab : ala, tengok jela... bukan dapat pun...

Tengok wayang pulak... tajuk yang tercalon, ugly truth, final destination, dan ntah apa lagi... alih-alih tengok ugly truth... Mula impression aku, crite ni cam doh je, cam tak best je, cam jiwang je... Then bila dah start tgk, wow, cerita yang bersepah-sepah dengan words macam blow and job, tts, beans and whatsoeve... ( tak boleh bagi adik-adik aku tengok ni... )

Ok, dah takde idea... sekarang memang idea tengah kering, yela, pagi-pagi kan? XD
Selamat Hari Raya Rakan-Rakan... Ampun Maaf Dari Hujung Rambut Sampai Hujung Kaki... Zahir Dan Batin... Jaga diri, jangan sampai tak sempat balik Uniten tercinta ni nanti... :)

---

6 comments:

fafaz said...

selamat hari raya am..
;DD

izham said...

hehe...
selamat hari raya fafaz...XD

---

bawang merah said...

selamat hari raya.. =)

izham said...

aaa.
slamat ari raya gak...^_^

---

aIsYaH said...

olla~tikl eyh??
cos pe ek?
huhu

izham said...

aisyah : yep2..dak tikl..cors ee...:)

---