September 14, 2009

Datang Dan Pergi...Bila Nak Kekal?

Assalamualaikum....kepada reader yg bukan Islam tu, selamat petang, tengahari, pagi, atau sejahtera sekalipun...Ok, rasanya aku nak tulis rojak jela kot....bahasa pasar...tengah takde mood nak formal-formal, lepas ketawa tengok Spontan tadi...hehe....

Dah lama sangat aku tak update2 blog ni....rasa cam da tkubur pun ada....Yela, dah semua layan facebook, myspace ( layan lagi ke? ), friendster ( aku da xonline benda ni nk dekat setahun...lol), tagged ( masalah tenet uni10, so xleyh bukak...lol.... ) dan macam2 lagi laman soSial yg pelik2 and ntah hape2 yg makin keluar....err, itu pandangan aku je...sebab makin lama aku rasa benda ni makin kita guna, makin addicted, and makin membuang masa...whoa, seriously, aku ke yg ckp ayat tadi? ( ok2, yg tulis ayat tadi? ).....

Manusia mmg sentiasa nak promote or tonjolkan diri diorang...itu lumrah manusia, sifat manusia...xpayah nak deny....even korang marah ke apa, but please...seriously, no offense about that...aku just cakap....cuma perasaan nak menonjol tu maybe ada yang kurang and lebih, but there will always be that kind of desire in every people's heart....ok, stop merepek pasal benda ni....da lari tajuk da ni....

Ahad ni dah Hari Raya Aidilfitri....dengan izin Tuhan....tapi aku still xde rasa macam nak raya...sebabnya pun still aku xjumpa lagi...tapi xpela...maybe sebab Ramadhan yang mulia ni makin pergi meninggalkan kita...da xde lagi bulan yang pahala berlipat kali ganda untuk tahun ni...and da xde lagi suasana berbuka puasa yang memang cukup nikmat, bila kita berbuka ramai2, makan free ( lol ) cam kat masjid....takpe, andai diizinkan Tuhan, akan ada bulan Ramadhan ni untuk tahun depan pulak....:)

Sejak masuk degree 1st year ni, macam2 dah benda baru aku lalui....currently active with princenetwork community and lowyat.net forumers...ada sape2 kat sini pro2 desktop modder selain toty yang aku tau? meh2 share knowledge...^_^
bila ngan diorang ni, at least ada la jugak rasanya involved in something great, something brilliant....dapat la aku kenal2 mereka2 yang selama ni slalu nampak tapi xpenah tgur sbb xkenal...( sy memang suka tegur orang...sory kalau annoying ) :)

about love life...aaaaa....tatau2...XD
byk da jadi...byk masalah keluar....banyak kenangan manis and pahit, masam and payau yang tercipta....banyak yang aku belajar and upgrade pada diri aku, even rasanya dengan beliau xsampai bape lama...xtau kapel ke x...macam couple, tapi x...macam rapat, tapi rapat lampau2...errr...can someone give that type of relationship a certain label? i mean specific to that type only....thanks ^_^

skang gak aku nak study betul2...( yela tu am )....ah, niat itu penting dalam buat apa2 pun...buat keje tanpa niat, memang susah nak achieve apa2 pun...buat ibadah tanpa niat, nnt kita sndri xtau apa kita buat....jadi niat itu penting, so niat dulu..usahakan mana yang paling mampu...ingat, PALING.....

dah pukul 12:41....skang nk limit paling lambat tido kul 1...stick with that please....
nunyte all....:)
thanks gak to sape2 yang sudi baca post yang ntah hape2 ni....
(", )



4 comments:

fafaz said...

jenuh menunggu update blog.
finally.
camat hari raya!
;DD

ouh,
lupa lak dah msuk degree.
ptotlaaa busy.
hehe.
;)

am said...

hehe...tula...sory ye...
:)
ko cmne skng?
hows life?
^_^

hehe, ko form6 kn?
err, sory klau silap...huhu...rindu la nk jmp ko..

---

fafaz said...

rindu nk jmpe?
meh lah dtg putra..
hehehe..
;pp

am said...

hehe...nnt la ye...tggu aku da ada trnspot sndri...xlama pun lagi...:)
tp nnt xde ke org marah? XD

oh, slamat ari raya fafaz....
xpe kn wish awal? ^_^

---